Апелативният специализиран наказателен съд отказа да пусне от ареста бизнесмена Атанас

...
Апелативният специализиран наказателен съд отказа да пусне от ареста бизнесмена Атанас
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне от ареста бизнесмена Атанас Бобоков

Апелативният профилиран углавен съд отказа да пусне от ареста предприемача Атанас Бобоков, като не промени мярката му от „ задържане под стража “ в по-лека такава. Той е упрекнат, че е част от незаконна група. Разследването е за противозаконен трафик на боклуци. 

Бобоков настояваше да бъде пуснат от следствения арест и разгласи, че имал проблем с коляното на десния крайник и желае да се лекува. Защитата твърди, че през последните седмици на Бобоков е прилагано лекуване, което вместо да му помогне, му усложнило здравното положение. Пред съда бе показана здравна експертиза, чиито изводи сочат, че за Бобоков няма безусловно никаква спънка да се лекува в изискванията на следствения арест.

Съдът счете, че има риск от осъществяване на закононарушение, в случай че мярката му за неотклонение бъде променена в по-лека. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

В началото на юни братът на Пламен Бобоков остана за непрекъснато в ареста поради схемата с вносния отпадък у нас. Държавното обвиняване тогава разгласи, че има задоволително доказателства, че Бобоков, някогашният зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската Регионална инспекция за опазване на околната среда Габриел Савов дружно с предприемачите Николай Миховски и Айгюн Еминов са взели участие в проведена незаконна група. Те са разследвани по позодрения, че са депонирали рискови оловни боклуци от компанията " Монбат Рисайклинг " на няколко места из страната, знаейки, че няма по какъв начин да ги обезвредят. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР